Cupido hair- en beautysalon

‘Het bloed kruipt waar het niet gaan kan’, zo start Anja Schut van Hair- en Beautysalon Cupido ons interview. Haar ondernemersreis begon 33 jaar geleden. Anja komt uit een ondernemersfamilie en zij heeft altijd al de ambitie gehad een eigen zaak te beginnen.

20 jaar en ondernemer

Toen Anja 20 jaar was vroeg ze haar moeder om samen met haar een zaak te beginnen. Haar moeder was boekhoudkundig aangelegd. Zo gezegd, zo gedaan. ‘Wij zijn marktonderzoek gaan doen in de Alblasserwaard, waarbij wij keken wat voor salons er al waren. Nieuw-Lekkerland kwam er als beste uit. Wij keken naar een huurpand in het dorp, maar wij kwamen bij een kooppand uit. Mijn ouders hebben mij geholpen deze eerste stap te zetten, daar ben ik ze heel dankbaar voor’, zo vertelt Anja.

De salon floreerde binnen no-time

Anja vervolgt: ‘We gingen 1 maart 1991 open en vanaf dag één moest er iemand bij. Mijn moeder was geen kapster. Dat maakte dat Antoinette Lodder er gelijk bij gekomen is.’ Vandaag de dag is Antoinette bedrijfsleider in Nieuw-Lekkerland. ‘Na vier jaar kwam mijn voormalige baas bij mij langs. Zij ging stoppen in Alblasserdam en vroeg mij de zaak over te nemen.’ Dat was het moment de tweede vestiging te openen.

Mijn moeder en ik: een gouden combinatie!

‘Telkens was er uitbreiding nodig. Tegenwoordig zijn wij met elf kapsters, waarvan er negen in dienst zijn en twee kapsters zijn in opleiding. Mijn moeder heeft 25 jaar samen met mij gewerkt. Toen de zaak 25 jaar bestond heeft zij officieel afscheid genomen. Dat is inmiddels alweer negen jaar geleden. De samenwerking met mijn moeder is altijd heel fijn geweest. Het was een gouden combinatie. Wij konden samen goed op de cijfers sturen’, zo vertelt Anja vol trots.

Bij TUUUR sturen ze aan de hand van de cijfers

Dat gaf een prachtige brug naar de samenwerking met TUUUR: ‘Over sturen op cijfers gesproken, sinds dat Henk Stolk voor zichzelf is begonnen (2007) met Bevias zijn wij klant bij hem. Ik kende Henk privé via vrienden van ons. Daar is tot op heden een mooie samenwerking uit ontstaan.’  Bevias is getransformeerd naar TUUUR, waar inmiddels Melanie van Bekkum aan het roer staat. Zo tussen de regels door geeft Anja nog een goede ondernemerstip mee: ‘Het is belangrijk je kosten en opbrengsten goed onder de loep te nemen. Je kunt namelijk een goede omzet hebben, maar als je kosten toenemen, houd je niet veel over’.

In goede en slechte tijden

‘Het is werkelijk zo dat TUUUR verder kijkt dan de cijfers. Ze kijken naar de mens die er achter zit. Hoe run jij je bedrijf? Aan de hand van jou als ondernemer sluiten zij bij je aan. Als ik wil versnellen geven ze handvatten.’ Ook in de moeilijke tijden is TUUUR van betekenis geweest voor Anja, zo deelt ze over de covid 19 periode: ‘Corona was een verschrikkelijke tijd voor mijn branche. Er waren geen inkomsten meer, terwijl de kosten wel doorgingen. Henk is een goede sparringpartner geweest in het vraagstuk hoe wij dit nu konden aanvliegen. Zo troffen wij regelingen met de overheid, namen wij contact op met de verhuurder van ons pand in Alblasserdam en konden wij doorlopende kosten on hold zetten. Het was fijn iemand achter je te hebben staan die met je meedenkt.

De toekomst van Cupido

Kijkend naar de toekomst, reageert Anja enthousiast: Ik wil beide salons nog heel wat jaren voortzetten. Ik heb ook een goede cheffin Stephanie in Alblasserdam, die veel werk uit handen neemt. Dat betekent dat ik de zaak goed kan overlaten aan Stephanie en Antoinette. Er is een groot personeelstekort in onze branche. Het is moeilijk volleerde kapsters te krijgen, waarbij het opleiden drie jaar duurt. De branche is volop in ontwikkeling. Zo is er vorig jaar en dit jaar een inhaalslag geslagen met de salarissen en zijn de behandelingen duurder geworden. Ik geloof in de combinatie met andere specialismen. Dat is dan ook waarom wij in Alblasserdam een beautysalon gecombineerd hebben met de kapsalon.

Wij dragen graag een maatschappelijk steentje bij

Ook is Hair en Beautysalon Cupido graag van betekenis voor mensen die het minder hebben, zo deelt Anja: ‘Wij dragen graag een maatschappelijk steentje bij. Stichting Quiet Drechtsteden zorgen voor mensen die het wat minder hebben. De organisatie zoekt ondernemers die een steentje bijdragen in de vorm van een maandelijks bijdrage in het verlengde van je ondernemerschap. Zo geeft een bakker brood en wij leggen iemand bij ons in de salon in de watten. Elke maand mag iemand gratis langskomen voor een knipbeurt. Dat geeft zoveel vreugde voor ons en de klant, door de aandacht, de behandeling en een kopje koffie. Een mooie bijdrage voor de maatschappij.’

Nieuwe ideeën zijn altijd welkom

Er liggen veel kansen voor de salon. Zo stelt Anja: ‘Waar heeft iemand nog volledige aandacht voor jou als persoon? Bij ons in de salon is er tijd voor je. Er wordt de tijd voor je genomen. De meeste mensen hebben de voorkeur voor een kapster. Wanneer je regelmatig bij dezelfde kapper bent, bouw je een band op en weet de ander ook wat je fijn vindt. Iedereen heeft een expertise. Je kunt namelijk niet overal in uitblinken. Ik vind het leuk dat elk personeelslid zich kan specialiseren, dat zorgt ervoor dat je enthousiast blijft.

Onze abonnementen zijn een groot succes

Wat een groot succes is, zijn de kappersabonnementen. Veel van onze klanten hebben hier al de voordelen van mogen ervaren. Voor een vast laag maandbedrag mag je 1 of 2x per maand naar de salon komen. Ideaal voor knippen en/of kleuren.

Je kunt elkaar versterken

‘Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën.’, zegt Anja.  Dus ben jij een allround kapster, neem vooral contact met Anja op. Als schoonheidspecialiste kun je ook contact met Anja opnemen over de mogelijkheden voor de beautysalon in Alblasserdam.

Kennis maken?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard kunnen goede gesprekken ook telefonisch 078 302 0600 en via de email info@TUUUR.nl plaatsvinden.

Andere berichten

Klantverhaal

J. Stam montage B.V.

Jessey Stam, eigenaar van J. Stam Montage en Vloerverwarming, heeft een opmerkelijke reis gemaakt van loondienst naar succesvolle…