Bedrijfsovername Henk en Melanie

Als 15-jarig meisje kwam Melanie van Bekkum als stagiaire werken bij Henk Stolk. Na haar ervaring als sr. assistent accountant en binnen het bedrijf van haar ouders, nam zij in 2012 contact op met Henk. ‘Daar gingen wij verder waar wij al gebleven waren’, zegt Henk. Hij zag dat de visie en ambitie van Melanie aansloot bij zijn visie voor het bedrijf en zo ontstond de transitie van administratiekantoor naar het huidige TUUUR. Als financieel adviesbureau kenmerkt TUUUR zich voor de passie voor ondernemerschap. Doordat zij verder kijken dan cijfers, staan zij elke ondernemer bij in het maken van grote keuzes met daarbij zicht op de toekomst. Door het NOAB traject MKB Ondernemerscoach werd de visie van Melanie steeds duidelijker en kreeg zij de overtuiging dat zij als toekomstig leider van TUUUR aan de slag kon. Iets wat Henk al langer voor ogen had.

De bedrijfsovername van TUUUR

Het belang van het inschakelen van een gespecialiseerde derde partij onderschrijven zowel Henk Stolk, voormalig eigenaar van TUUUR, als Melanie van Bekkum zelf. Een bedrijfsovername is een intensief traject, waarbij emoties en aannames voor uitdagingen kunnen zorgen. Dat is precies de reden waarom Henk en Melanie een onafhankelijke partij in de arm namen om dit proces op een goede manier te begeleiden. Zo werd er gesproken over bedrijfsvorm tot aan waardebepaling van het bedrijf. Het inzetten van een externe expert zorgde voor houvast en een helikopterview die het proces absoluut ten goede kwam. In januari 2019 werd het stokje dan officieel overgedragen en is Henk langzaam gaan begonnen met afbouwen. Zo groeien ze samen toe naar het moment dat Henk daadwerkelijk met pensioen gaat. Ook al is Melanie de eigenaar van TUUUR, staat Henk haar als vriend en sparringpartner aan haar zijde.

De tips voor bedrijfsovername

Een belangrijke les die zij beiden tijdens het overnameproces leerden is dat belangrijk is om duidelijk te communiceren. Juist door korte, krachtige en feitelijke communicatie kun je duidelijk zijn over de plannen. Ook al is de boodschap ingrijpend. Zo blijven de neuzen dezelfde kant op gericht, kun je waarmaken wat je communiceert en kun je kritisch naar jezelf en je ondernemersplan blijven kijken. Zo kijk je verder dan het moment zelf en richt je jezelf op de stip aan de horizon. Namelijk het succesvol afronden van het overnametraject.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u zelf een bedrijfsovernametraject voor de boeg en bent u op zoek naar een externe expert? Als specialist verzorgt Melanie advies en begeleiding rondom bedrijfsovernames, samenwerking met aandeelhouders en familieleden of het inregelen van nieuwe vennoten. Vanuit haar expertise heeft zij hier veel kennis over, maar zij spreekt ook uit eigen ervaring. Als ondernemer zit zij naast u als ondernemer en denkt zij actief mee.

U kunt met ons contact opnemen voor de mogelijkheden.

Kennis maken?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard kunnen goede gesprekken ook telefonisch 078 302 0600 en via de email info@TUUUR.nl plaatsvinden.

Andere berichten

Klantverhaal

Lux Coaching

Na een succesvolle carrière bij een landelijk re-integratie en educatie bureau wist Debby het zeker! Ze wilde voor…