Dien uw definitieve berekening NOW op tijd in

Tijdens de covid pandemie waren er verschillende maatregelen waarvan u als ondernemer gebruik kon maken om deze periode financieel te overbruggen. Zo was er de Tijdelijk Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, ook wel de NOW genoemd. Met deze tegemoetkoming kon u als ondernemer uw werknemers met een vast of flexibel contract doorbetalen en zo in dienst houden.

Stel een definitieve berekening NOW op voor de sluitingsdatum

Als je een voorschot NOW hebt ontvangen in de covid-19 periode is het van belang een definitieve berekening in te dienen. Het opstellen van de definitieve berekening kost tijd, vooral als er een verklaring van de accountant of een derden verklaring nodig is. Wanneer je werkelijke omzetverlies duidelijk is, kan pas de definitieve berekening opgesteld worden. De deadline van het indienen van de definitieve berekening hangt af van de aanvraagperiode van de NOW.  Voor de 3e tot en met de 6e aanvraagperiode sluit de aanvraagperiode op 22 februari 2023. Dit betreft NOW 3.1, NOW 3.2, NOW 3.3 en NOW 4. De definitieve berekening van de 7e en 8e periode kunt u tot en met 2 juni 2023 aanvragen. Dit betreft NOW 5 en NOW 6. Voor de eerste en tweede periode is het loket inmiddels gesloten.

Het stappenplan voor de definitieve berekening NOW

Stap 1: Verzamel je gegevens: Om de definitieve berekening aan te vragen heb je verschillende dingen per aanvraagperiode nodig:

  • Loonheffingennummer(s) waarvoor u een tegemoetkoming heeft ontvangen
  • De hoogte van het bedrag dat u heeft ontvangen
  • Netto-omzet in de periode waarover u NOW heeft ontvangen
  • Werkelijke omzetverlies
  • Rekeningnummer
  • Bankafschrift

Stap 2: Ga naar nowchecker.nl om een proefberekening te maken. Zo weet u of u een nabetaling krijgt of terug moet betalen. Als blijkt dat uw tegemoetkoming hoger is dan 40.000 euro, moet u een accountants- of derden verklaring meesturen met uw aanvraag.

Stap 3: Als u een verklaring nodig heeft, maak dan een afspraak met ons als uw financiële adviseur. Let op, het kost ons tijd dit voor u uit te zoeken, dus wees op tijd!

Stap 4: Vraag je definitieve berekening aan. Doe dit op tijd en plan tijd in om uw aanvraag in te dienen.

Handige linkjes ten behoeve van de definitieve berekening NOW

  • Rekenhulp Omzetverlies, met behulp van deze tool kunt u het percentage omzetverlies voor alle aanvraagperiodes NOW berekenen.
  • De NOWchecker, om een proefberekening te maken van uw definitieve tegemoetkoming NOW.
  • Mijn NOW, hier kunt u inloggen in uw NOW omgeving. In deze persoonlijke omgeving staat alle belangrijke informatie over uw tegemoetkoming, zoals voor welke periode(s) en loonheffingennummer(s) u de definitieve berekening nog moet aanvragen of welke betalingsregeling(en) u nog kunt aanvragen.
  • Betalingsregeling, in het geval een terug te betalen voorschot kunt u een betalingsregeling aanvragen.

Kennis maken?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard kunnen goede gesprekken ook telefonisch 078 302 0600 en via de email info@TUUUR.nl plaatsvinden.

Andere berichten

Klantverhaal

J. Stam montage B.V.

Jessey Stam, eigenaar van J. Stam Montage en Vloerverwarming, heeft een opmerkelijke reis gemaakt van loondienst naar succesvolle…