TUUUR’s ondernemerstips voor u!

Dagelijks spreken wij ondernemers die niet alleen willen werken in hun onderneming, maar ook aan hun bedrijf. Het unieke aan ons kantoor is dat we niet alleen maar bezig zijn met het administratief ontzorgen van onze klanten. Door als ondernemers met elkaar te sparren, kunnen wij onze expertise inbrengen zodat de ondernemer onze kennis kan integreren in zowel de strategie van de onderneming, de dagelijkse bedrijfsvoering als voor de toekomst. In dit artikel vindt u een aantal tips op een rij!

Ondernemerstip 1 – Kijk verder dan dit jaar

Als ondernemer is het goed om een bepaalde horizon voor jezelf te creëren die niet te ver weg ligt, maar redelijk dichtbij. Samen met onze klanten stellen wij een A4 plan op, waarbij wij strategische lange termijn doelstellingen formuleren. Deze doelstellingen zijn gemakkelijk te monitoren, bovendien kan er aan de hand van de doelstellingen een beleidsplan opgesteld worden. Het beleidsplan is de vertaalslag van de strategie naar de praktische realisatie van het plan.

Ondernemerstip 2 – Houd interne drijfveren voor ogen

Als ondernemer is het van cruciaal belang dat u zich bewust bent van datgene wat u plezier geeft in het vak. Er kunnen allerlei kansen in de markt voor u klaarliggen, maar is dat ook hetgeen u écht wilt?! Wat wilt u zelf? Het kan zo zijn dat u, ondanks er groei in de markt zit, bewust kiest om niet te groeien als bedrijf. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat u juíst geniet van groei en een nog groter bereik met uw onderneming. Onze tip is dat u een beslissing neemt die past bij uw interne drijfveren. Waar wordt u écht gelukkig van? Wat kan er overgedragen aan een andere ondernemer, ZZP’er of een personeelslid? Waar wilt u uw tijd in investeren? Blijf trouw aan uzelf.

Ondernemerstip 3 – Zorg voor een Arbeidsongeschiktheidsverzekering

‘Arbeidsongeschikt worden?! Dat overkomt mij nooit!’
Zo vaak is dat hetgeen wat we ten diepste geloven, maar de realiteit kan echter anders uitwijzen. Wij adviseren u als ondernemer dan ook om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat u inkomsten behoudt in geval van ziekte, een ongeluk of wanneer u door onverwachte omstandigheden invalide wordt. Let op: niet alle verzekeringen dekken psychische problemen, zoals een burn-out. Laat u dus goed adviseren welke verzekering bij u past en welke risico’s u zelf wilt en/of kunt dragen.

Ondernemerstip 4 – Neem uw pensioenregeling eens onder de loep!

Het is van groot belang dat er al tijdig nagedacht wordt over de oude-dag. Wat voor pensioenregeling heeft u nu? Of is er überhaupt nog geen regeling voor getroffen? Juist in het opbouwen van een onderneming kunnen zaken als pensioenregelingen op de achtergrond geraken, juist omdat gedacht wordt dat het later wel komt. Wij spraken hier al eerder over met onze pensioenspecialist Marco Lodders. Het is mogelijk gebruik te maken van de faciliteit pensioengelden binnen een BV te zetten. Wat bij jonge ondernemers populair is, is het flexibele pensioen van Brand New Day. Bij flexibele pensioenen kan ingelegd worden naar wens en kan er gekozen worden voor verschillende risico’s, zo kan er belegd worden in variabelen tussen ‘zeer defensief’ en ‘zeer offensief’. Het sparen voor pensioen kan ook via een bank, zoals het Rabobank toekomstsparen. De inleg is belasting aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Een groot voordeel van het zelf regelen van een pensioenregeling ten opzichte van een pensioenfonds is dat bij een vroegtijdig overlijden het geld ter beschikking staat van nabestaanden. Bij een pensioenfonds gaat 70 procent van het geld bij vroegtijdig overlijden naar de partner tot het moment dat ook hij/zij overlijdt. Wanneer de partner overlijdt gaat het geld naar het pensioenfonds. Een ander voordeel is dat het altijd inzichtelijk is hoeveel geld er al gespaard is, wat een mooie uitdaging geeft om te sparen.

Let wel: het gespaarde pensioenbedrag blijft buiten de inkomstenheffing box 3, bij de uitkering echter moet er inkomstenheffing box 1 over betaald worden.

Kennis maken?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard kunnen goede gesprekken ook telefonisch 078 302 0600 en via de email info@TUUUR.nl plaatsvinden.

Andere berichten

Klantverhaal

Lux Coaching

Na een succesvolle carrière bij een landelijk re-integratie en educatie bureau wist Debby het zeker! Ze wilde voor…