Maximaal Leven

Maximaal Leven is een initiatief van Willy Schuurman. Een enorm gedreven en gepassioneerde vrouw die zich inzet om de kwaliteit van leven te vergroten voor kwetsbare mensen die in een zorginstelling wonen. Haal het maximale uit het leven, ook als het leven minder wordt. Vanuit de organisatie is er een drieluik aan aanbod. Allereerst is er training en coaching voor mensen die werken in de zorg, op deze manier kunnen zij hun specialisme ontwikkelen voor bijvoorbeeld de doelgroep dementie. Daarnaast biedt Willy consultancy bij het aanpassen of ontwikkelen van de leefomgeving, met bijvoorbeeld de door haar ontwikkelde beleeftuin. De derde pijler van Maximaal Leven zijn de geluksbrengers, zij verzorgen dagbeleving op maat.

Compassie voor de mens en passie voor het vak!

Als iets Willy kenmerkt, dan is het wel haar brandende passie om van betekenis te zijn in de zorg. Vanuit haar jarenlange ervaring weet zij als geen ander hoe belangrijk de drie pijlers van Maximaal Leven zijn. Juist op deze manier kan zij een totaal pakket aanbieden voor elke zorginstelling, waarbij de levensbehoeften van elke bewoner meegenomen wordt. Namelijk omgevingszorg, bejegening en dagbeleving.

Werken met én voor mensen vanuit het hart

‘De dromen, de ideeën, de plannen om de kwaliteit van leven te vergroten voor kwetsbare mensen woonachtig in een verpleeghuis waren er al jaren. Het concreet maken van dit plan voelde als een te grote verantwoordelijkheid. Dat zorgde ervoor dat het ondernemingsplan dat ik maakte toch weer in de kast heb gelegd.’, zo vertelt Willy. ‘Ik organiseerde een spiegelbijeenkomst met genodigden vanuit het hele land, ieder met zijn of haar expertise. Het was een zeer inspirerende dag met fantastische input en hulp om het ondernemingsplan verder te concretiseren.’ Peter de Heer van Zakenwijzer adviseerde Willy om met TUUUR in gesprek te gaan. ‘Hij wist dat het een goed match zou zijn. Des te meer omdat Maximaal Leven werkt met en voor mensen vanuit het hart. Het was van belang dat dit begrepen en verstaan werd bij de begeleiding en coaching tijdens het opstarten van Maximaal Leven. TUUUR heeft dat absoluut in zich.’

Het fundament van Maximaal Leven

‘Ik weet wat ik wil bereiken, maar de weg ernaartoe is een ander verhaal. Dan is het fijn om de juiste mensen erbij te betrekken. Dat was in dit geval Melanie van Bekkum van TUUUR. Door kritische vragen te stellen tijdens de periode van coaching heeft TUUUR mij geholpen bij het bouwen van een degelijk fundament.
Ik had niet eerder een onderneming opgezet en wist nog niet voldoende wat er allemaal bij kwam kijken. Het is fijn dat er vanuit ervaring gekeken wordt of je de juiste stappen zet en de juiste mensen betrekt bij jouw organisatie. Je hoeft immers niet alles zelf te kunnen. Daarnaast is het prettig om vanuit een helder overzicht planmatig te werken aan de verschillende onderdelen van de onderneming. Zo werden er heel gericht acties opgesteld vanuit de SWOT-analyse. Het dashboard van TUUUR is een fijn hulpmiddel om mee te werken. Daarnaast is het ook handig om vanuit dezelfde informatiebron te werken, op het moment van samenwerking die soms ook op afstand plaatsvindt.’

De échte kern

‘Melanie is oprecht betrokken bij wat jij doet en wat jij wilt bereiken. Zij kijkt daarbij naar de onderneming, de haalbaarheid en denkt mee over aanvullende mogelijkheden. Tijdens de coachgesprekken krijgt zij dit snel helder. Mijn samenwerking met TUUUR kenmerkt zich door het vertrouwen dat er over en weer is, de eerlijkheid en het wederzijdse begrip.

In eerste instantie keek Melanie naar mij als mens. Vanuit de basis van wie jij bent, jouw karakter, kwaliteiten en valkuilen. Deze basis gebruikte zij bij de coaching, terwijl wij het fundament van Maximaal Leven bouwden. Ik dacht de kernwaarden van Maximaal Leven te weten, maar tijdens diepe gesprekken kwamen wij gezamenlijk tot de échte kern. De kern wie ik ben, hoe ik in het leven sta en wat daarmee het onderscheidende vermogen is voor mijn organisatie. Daar ben ik dan ook trots op. Het past zo bij de wijze waarop ik mij inzet voor de mens: met compassie, enthousiasme, kwaliteit en resultaat het verschil maken!’

 

Ik weet dat ik bij TUUUR in goede handen ben. Zij bewegen flexibel mee in de ontwikkelingen die er zijn en zullen komen. Daarnaast beschikken zij over de juiste expertises die ik nodig heb om aan een gezonde en volwassen onderneming te bouwen die toekomstbestendig is. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.
– Willy Schuurman

 

 

Kennis maken?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard kunnen goede gesprekken ook telefonisch 078 302 0600 en via de email info@TUUUR.nl plaatsvinden.

Andere berichten

Klantverhaal

J. Stam montage B.V.

Jessey Stam, eigenaar van J. Stam Montage en Vloerverwarming, heeft een opmerkelijke reis gemaakt van loondienst naar succesvolle…