Is uw UBO registratie al geregeld?

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owners, de belanghebbenden van de organisatie. Dit zijn bijvoorbeeld de eigenaren of de mensen met zeggenschap. Zo kan elke onderneming één of meerdere UBO’s hebben, zoals iemand met meer dan 25% eigendomsbelang in een vof of meer dan 25% van de aandelen van een bv. De verplichting tot inschrijving geldt niet voor eenmanszaken. Indien u verplicht bent om een UBO-registratie te hebben, is het van groot belang dat u vóór 27 maart 2022 uw UBO(’s) ingeschreven hebt staan. Het niet inschrijven betekent een economisch delict.

De UBO voorkomt misbruik van het financiële stelsel

De sinds september 2020 ingestelde UBO-registratie zorgt ervoor dat de belanghebbenden inzichtelijk zijn. Op deze manier kan men zaken als fraude, terrorismefinanciering of het witwassen van geld voorkomen. Het is belangrijk om wijzigingen altijd binnen 7 dagen na het van kracht zijn door te geven binnen het UBO-register. Dit is echter eenvoudig te realiseren via de website van de Kamer van Koophandel.

UBO voorbereiden of realiseren

De Kamer van Koophandel heeft een vernuftige service, waarin u uw UBO-opgave kunt voorbereiden. Zo kunt u daar bepalen wie de UBO’s van de organisatie zijn en vindt u een overzicht van de documenten die nodig zijn in de opgave. Tevens kunt u ook via de Kamer van Koophandel de UBO-opgave doen.

Schroom niet contact met ons op te nemen indien u hulp nodig heeft bij uw UBO-opgave. Deze moet uiterlijk 27 maart binnen zijn, wacht daarom niet te lang.

Bron: KVK

Kennis maken?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard kunnen goede gesprekken ook telefonisch 078 302 0600 en via de email info@TUUUR.nl plaatsvinden.

Andere berichten

Klantverhaal

J. Stam montage B.V.

Jessey Stam, eigenaar van J. Stam Montage en Vloerverwarming, heeft een opmerkelijke reis gemaakt van loondienst naar succesvolle…