In gesprek met Maurice Lander van het Sparrer Instituut

In de afgelopen jaren is TUUUR getransformeerd van een traditioneel administratiekantoor naar de huidige werkwijze waarin TUUUR als ondernemer naast u als ondernemer staat. Dat betekent dat TUUUR er niet alleen voor zorgt dat uw cijfers tot in de puntjes kloppen en u niet voor financiële verrassingen komt te staan, maar dat u ondersteunt wordt bij het vertalen van de cijfers naar concrete keuzes die uw onderneming versterken. Maurice Lander heeft met het NOAB ondernemerscoach traject, wat ontwikkeld is door het Sparrer Instituut, bijgedragen aan de transformatie van TUUUR. In dit artikel deelt Maurice zijn passie en zijn visie voor de zogenaamde Vertrouwd Adviseur.

Het bleek anders te zijn…

Als accountant had Maurice maar één droom, namelijk naast de ondernemer staan en vooruit kijken. Eenmaal in de praktijk bleek dat anders te zijn. Wij zijn inmiddels 25 jaar verder en tot op de dag van vandaag zijn de meeste accountants- en administratiekantoren voornamelijk bezig met het verzorgen van administraties, jaarrekeningen en aangiften. Wel zien wij dat veel processen geautomatiseerd zijn en de cijfers steeds vaker een actueel inzicht bieden. Een gesprek over de jaarrekening is steeds vaker als mosterd na de maaltijd.

TUUUR is er klaar voor, u als ondernemer ook?

Met inzicht in de actuele cijfers als vertrekpunt is de next step om naast de ondernemer te staan als vertrouwd adviseur oftewel ondernemerscoach. In deze rol moet je als het ware in de huid van de ondernemer kruipen. Het gaat niet zozeer om vaktechniek. Steeds vaker draait het erom ondernemers al coachend te begeleiden bij het maken van keuzes voor de toekomst. Naast kennis van cijfers heeft de vertrouwd adviseur zich verbreed op gebieden van strategie, coaching en leiderschap. In 2012 verscheen er al een onderzoek waaruit bleek dat ondernemers klaar zijn voor deze transformatie; 81,4% van de ondernemers wil de accountant als adviseur, zo blijkt uit onderzoek van het SRA-klantonderzoek met Universiteit Leiden.

Als Vertrouwd Adviseur ben je als een holistische huisarts

Bij huisartsen zal iets dergelijks zich gaan ontvouwen, denkt Maurice. Patiënten hebben tegenwoordig thuis online al research gedaan en soms zelf al een diagnose gesteld. De huisarts komt hierdoor steeds vaker in een soort coachende rol terecht. En er gaat nog een vergelijking op. Als de huisarts zich verdiept in de gedachten van de patiënt krijgt hij een holistisch beeld. Hierdoor kan hij de rol van regisseur tussen patiënt en specialisten beter vervullen. Dit is wat ook gebeurt met de vertrouwd adviseur die zich naast de cijfers ook verdiept heeft in de ‘vent’ en de ‘tent’. Hij wordt de spil tussen de ondernemer en adviseurs. Deze zienswijze staat centraal in de filosofie van het Sparrer Instituut en het NOAB Ondernemerscoach traject.

Ook al doet de confrontatie soms pijn

Melanie heeft bij NOAB het Ondernemerscoach traject succesvol doorlopen. Zij is een natuurtalent, zo stelt Maurice. Wat bij Melanie opvalt is haar betrokkenheid en bevlogenheid. Maurice wenst haar veel succes met de fantastische stappen die zij heeft gemaakt! TUUUR is een uniek kantoor in de regio, waarbij zij gaan voor de next step. Naast de oplevering van de cijfers, die nu eenmaal voor elke ondernemer van belang zijn, draagt TUUUR bij aan het begrijpen van de cijfers en het vertalen naar concrete acties. Ook al doet de confrontatie met de cijfers soms pijn. Juist wanneer je de cijfers aankijkt, kun je doelen stellen, strategie bepalen en stappen richting de toekomst zetten.’

Wilt u meer lezen over de toegevoegde waarde van TUUUR als nieuw administratie- en advieskantoor? Lees dan de whitepaper van het Sparrerinstituut.

TUUUR is er klaar voor, u als ondernemer ook?

Kennis maken?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard kunnen goede gesprekken ook telefonisch 078 302 0600 en via de email info@TUUUR.nl plaatsvinden.

Andere berichten

Klantverhaal

Lux Coaching

Na een succesvolle carrière bij een landelijk re-integratie en educatie bureau wist Debby het zeker! Ze wilde voor…